Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 3 June 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.06.03

Ticketmaster bekrefter datainnbrudd - flere selskaper rammet.


Ticketmaster bekrefter datainnbrudd - flere selskaper rammet

Hackergruppen "Shiny Hunters" har denne uken lagt ut for salg interne data fra Ticketmaster, som de påstår å ha kompromittert. Disse dataene inkluderer informasjon om 560 millioner brukere, inkludert navn, adresse, e-post, telefonnummer, kjøpte billetter og noe kredittkortinformasjon. Ticketmaster har nå bekreftet dette massive datainnbruddet, etter at de stjålne dataene ble lagt ut for salg for 500.000 USD. Dette følger vår tidligere rapportering fra 31. mai, hvor vi nevnte hackergruppens påstand om å ha kompromittert Ticketmasters systemer. Ticketmaster jobber nå med å håndtere situasjonen og beskytte sine brukere.

Innbruddet mot Ticketmaster knyttes mot skytjenesten "Snowflake". Det skal være flere ofre, blant annet banken Santander. Snowflake tilbakeviser påstandene om at de har hatt et sikkerhetsbrudd og viser heller til dårlig sikkerhet hos sine kunder. Én av teoriene er at Snowflake har blitt kompromittert gjennom skadevare som henter ut påloggingsinformasjon osv. fra PCer (info-stealers).

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>