Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 4 June 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.06.04

361 millioner kompromitterte kontoer lagt til i tjenesten "Have I Been Pwned".


361 millioner kompromitterte kontoer lagt til i tjenesten "Have I Been Pwned"

Sist uke mottok Troy Hunt, grunnleggeren av tjenesten "Have I Been Pwned", millioner av kompromitterte epost-adresser. Disse har nå blitt lagt til tjenesten og berørte brukere har blitt varslet.

Han fikk dataene av sikkerhetsforskere som har samlet dem inn på en rekke Telegram-kanaler, der de ble delt åpent. Mange av de kompromitterte kontoene virker å være samlet inn ved hjelp av informasjons-stjeler skadevare (information stealers). Dette er skadevare som både privat- og business-brukere blir lurt til å installere på sine PCer. Programvaren samler inn alt av påloggingsinformasjon som brukernavn, passord, informasjonskapsler osv. fra en PC og sender dette til bakmennene. Denne typen skadevare har vært involvert i flere profilerte datainnbrudd i det siste.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>