Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 15 October 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.10.15

Cisco undersøker sikkerhetsbrudd etter salg av stjålne data. Nkom advarer mot sabotasje og cyberangrep på infrastruktur.


Cisco undersøker sikkerhetsbrudd etter salg av stjålne data

Cisco har bekreftet at de undersøker et mulig sikkerhetsbrudd etter at stjålne data ble lagt ut for salg på et hackingforum. Selskapet forsøker å vurdere omfanget av lekkasjen og arbeider for å identifisere hvordan angrepet skjedde. Foreløpige rapporter tyder på at hackergruppen Scattered Spider kan stå bak angrepet. Det anbefales at Cisco-kunder er ekstra oppmerksomme på potensielle phishing-forsøk. Ytterligere detaljer vil bli delt etter hvert som etterforskningen skrider frem.

Nkom advarer mot sabotasje og cyberangrep på infrastruktur

I årets rapport beskriver Nkom et endret trusselbilde. Forholdet til Russland er blitt verre, og Kina er på jakt etter opplysninger innen industri og politikk.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen gir økt risiko for tilbydere av internett og telefoni.

– Konsekvensen av typer handlinger som kan rettes mot sektoren, kan være veldig store, advarer fungerende direktør i Nkom, John-Eivind Velure.

– Norge er et veldig digitalisert land, som er helt avhengig av at internettjenester og mobiltjenester skal virke stort sett, eller helst hele tida, forklarer han.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>