Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 21 October 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.10.21

Cisco tar ned DevHub-portal etter datalekkasje fra hacker. Nordea utsatt for kraftige DDoS-angrep. Microsoft mistet to uker med sikkerhetslogger for noe kunder.


Cisco tar ned DevHub-portal etter datalekkasje fra hacker

Cisco har tatt ned sin offentlige DevHub-portal etter at en hacker kjent som IntelBroker lekket interne data. Selskapet hevder at det ikke er tegn til at selve systemene deres har blitt kompromittert, men bekrefter at enkelte filer som ikke skulle ha vært offentlig tilgjengelige har blitt publisert. Hackeren hevder til BleepingComputer at tilgangen ble oppnådd gjennom en tredjeparts utviklingsmiljø via et eksponert API-token. Dataene som ble lekket, inkluderte blant annet kildekode, teknisk dokumentasjon og konfigurasjonsfiler. Cisco etterforsker fortsatt saken, men sier fortsatt at de ikke tror at personlige eller økonomiske data er kompromittert.

Nordea utsatt for kraftige DDoS-angrep: –⁠ Enorm økning

– Vi ser en økning i DDoS-angrep. Vi vet vi er blant mange som kjenner på dette. Det siste angrepet varte over 25 dager og var mye kraftigere og i en helt annen form enn vi har sett før, sier Randi Marjamaa, landsjef for Nordea Norge til VG.

Siden sommeren har banken og dens nordiske søster­fillialer opplevd en kraftig økning i antall tjenestenekt­angrep, forteller hun. Noen av angrepene starter i ett land og smitter til et annet.

Microsoft mistet to uker med sikkerhetslogger for noe kunder

Microsoft har varslet noen kunder om at de mangler over to uker med sikkerhetslogger for noen av deres skytjenester. Feilen oppsto mellom 2. og 19. september i en intern overvåkingsagent. Berørte tjenester inkluderer Microsoft Entra, Sentinel, Defender for Cloud og Purview. Microsoft understreker at loggtapet ikke skyldes en sikkerhetshendelse, men kan påvirke kunders evne til å analysere data, oppdage trusler og generere sikkerhetsvarslinger. Selskapet har løst problemet ved å rulle tilbake en endring i sine systemer og har varslet de berørte kundene om hendelsen.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>