Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 2 June 2017

2017.06.02 - Nyhetsbrev

OneLogin varsler kunder etter datainnbrudd. Putin med delvis innrømmelse om mulig russisk hacker-innblanding ifbm. presidentvalget i USA. Kinesisk malware infiserer 250 millioner maskiner.

OneLogin varsler kunder etter datainnbrudd.

Arstechnica melder at selskapet OneLogin, som tilbyr løsninger for single sign-on (SSO), har varslet sine kunder om at de har vært utsatt for datainnbrudd. OneLogin er litt vage i sin varsling, men iflg. varselet skal kundedata være på avveie, samt "muligheten til å dekryptere krypterte data".
Referanser
https://arstechnica.com/security/2017/06/onel[...]

Putin med delvis innrømmelse om mulig russisk hacker-innblanding ifbm. presidentvalget i USA.

Iflg. The New York Times skal Putin delvis ha kommet med innrømmelse om at russiske privatpersoner muligens kan ha vært involvert i hackerangrepene mot USA ifbm. presidentvalget.
Referanser
https://mobile.nytimes.com/2017/06/01/world/e[...]

Fireball - kinesisk malware infiserer 250 millioner maskiner

CheckPoint blogger on en ny kinesisk malware kalt Fireball, som skal ha infisert 250 millioner maskiner verden over. Hovedformålet til Fireball er å kapre nettlesere for å generere reklame-inntekter. Men den kan også installere, samt kjøre, ytterligere og ondsinnet kode. Fireball spres i hovedsak via bundling med legale applikasjoner.
Referanser
http://blog.checkpoint.com/2017/06/01/firebal[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.