Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 6 December 2011

2011.12.06 - Nyhetsbrev

I Russland blir bedrifter utsatt for tyveri av penger gjennom exploit-kits. Det meldes også om DDoS-angrep i forbindelse med valget sist søndag.

Russiske firmaer svindles for penger

Eset har skrevet en blogg-post om russiske firmaer som angripes med exploit-kittet BlackHole. Angriperne får først lagt inn kode på web-sider som ofte besøkes av personer som jobber med finans. Denne koden sender så besøkende videre til sider som serverer exploit-kittet BlackHole. Dette prøver å utnytte forskjellige svakheter i systemet. Som oftest er det svakheter i Java som blir utnyttet. Angriperne overfører deretter penger ut av bedriften ved hjelp av informasjonen de finner.
Referanser
http://blog.eset.com/2011/12/04/carberp-blackhole-growing-fraud-incidents

DDoS i Russland i forbindelse med valget

Flere nettsteder tilhørende opposisjonen i Russland var utilgjengelige på søndag under valget. Russlands største nettsted for blogger var også nede. Grunnen ser ut til å være flere DDoS-angrep. Se linker for flere detaljer.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2011/12/05/russian_election_day_ddos_spate/
http://en.gazeta.ru/news/2011/12/05/a_3858914.shtml

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>