Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 9 December 2011

2011.12.09 - Nyhetsbrev

Microsoft har sluppet detaljer om oppdateringene de skal slippe neste uke. Nok en utsteder av PKI-sertifikater har blitt kompromittert.

Nederlandsk utsteder av PKI-sertifikater angrepet

Det nederlandske selskapet Gemnet, som blandt annet gir PKI-sertfikater til den nederlandske regjeringen, skal ha blitt utsatt for et angrep. Angriperen skal ha fått tilgang til databasen via PHPMyAdmin, som var satt opp uten passord. Ifølge KPN, eier av Gemnet, skal det kun ha vært allerede offentlig tilgjengelig informasjon angriperen skal ha fått tilgang til. Det er satt igang etterforskning av saken.
Referanser
http://www.h-online.com/security/news/item/Dutch-PKI-provider-s-web-site-security-breach-under-investigation-1392605.html

Microsoft Releases Advance Notification for December Security Bulletin

Microsoft slipper sikkerhetoppdateringer én gang i måneden. Førstkommende tirsdag skal Microsoft slippe 14 oppdateringer, hvorav tre er kritiske. Svakhetene gjelder alle versjoner av Micrsoft Windows.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-dec

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>