Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 14 December 2011

2011.12.14 - Nyhetsbrev

Microsoft har publisert 13 nye oppdateringer, hvorav 3 regnes som kritiske.
Google har kommet med ny versjon av Crome og Adobe har lagt ut en hotfix til ColdFusion.

SMS-angrep mot Windows Phone

Ved å sende en spesielt utformet SMS til Windows Phone 7-telefoner, kan en få telefonen til å kjøre en omstart. Etter omstarten er det umulig å komme inn i applikasjonen som behandler meldinger (Messaging Hub). Det er ikke kommet detaljer om hvordan meldingen er utformet. For å få telefonen til å fungere som normalt igjen må en laste inn fabrikkinnstillingene.
Referanser
http://www.winrumors.com/windows-phone-sms-attack-discovered-reboots-device-and-disables-messaging-hub/

Falsk spill sender dyre SMSer på Android Market

På Android Market har det blitt oppdaget et tjuetalls applikasjoner kamuflert som populære spill. Disse applikasjonene melder deg inn i dyre SMS-tjenester før de laster ned det egentlig spillet. Mer enn 10.000 brukere lastet ned applikasjonene før Google ryddet opp etter over 24 timer. Ved installasjon ble brukeren advart om at applikasjonen hadde tillatelse til å sende SMS-meldinger, men mange brukere leser ikke disse advarslene. Brukeren måtte også godta en lang avtaletekst der det stod opplyst om abbonnementstjenesten, men de fleste brukere leser nok heller ikke dette.

Alt som skal til for å laste opp applikasjoner til Android Market er å betale en liten avgift. Det kan lønne seg å holde seg til applikasjoner som en ser at er lastet ned mange ganger, f.eks. over én million ganger. En kan da være ganske trygg på at noen andre brukere i mellomtiden ville ha oppdaget at applikasjonen eventuelt var malware.

Det kan legges til at akkurat disse applikasjonene ikke har rammet norske brukere. De støtter kun utsending av SMS i 18 land. Norge er ikke ett av disse.
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002280.html
http://www.theregister.co.uk/2011/12/12/android_market_malware/

Cumulative Security Update of ActiveX Kill Bits (MS11-090)

Oppdateringen dekker en svakhet i ActiveX som kan føre til ekstern kodeeksekvering i Internet Explorer dersom en bruker besøker en spesialdesignet nettside. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-090
http://blogs.technet.com/b/srd/archive/2011/12/13/more-information-on-the-december-2011-activex-kill-bits-bulletin-ms11-090.aspx

Vulnerability in Windows Media Could Allow Remote Code Execution (MS11-092)

Oppdateringen dekker en svakhet i Windows Media Player og Windows Media Center som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en spesialdesignet Microsoft "Digital Video Recording"-fil. Angrepet vil bare være vellykket dersom en bruker velger selv å åpne filen.
Anbefaling
Oppdater Windows Media Player og Windows Media Center
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-092

Vulnerability in Windows Kernel-Mode Drivers Could Allow Remote Code Execution (MS11-087)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Windows som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner et spesialdesignet dokument eller besøker en ondsinnet nettside som har integrert en spesialdesignet "TrueType" font. Sårbarheten kan benyttes i målrettede angrep og er blitt brukt til å infisere flere system med Duqu-skadevaren.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-087
http://blogs.technet.com/b/srd/archive/2011/12/13/more-information-on-ms11-087.aspx

Ny versjon av Google Chrome

Google har sluppet ny versjon av Google Chrome (16.0.912.63) som fikser flere sårbarheter. For fullstendig liste over rettede sårbarheter, se referanse.
Anbefaling
Oppdater til nyeste versjon
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2011/12/stable-channel-update.html

Vulnerability in OLE Could Allow Remote Code Execution (MS11-093)

Oppdateringen dekker en svakhet i Windows XP og Windows server 2003 som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en fil som inneholder et spesialdesignet "OLE"-objekt. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-093

Vulnerabilities in Microsoft PowerPoint Could Allow Remote Code Execution (MS11-094)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Office som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en spesialdesignet "PowerPoint"-fil. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Office
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-094

Vulnerability in Active Directory Could Allow Remote Code Execution (MS11-095)

Oppdateringen dekker en svakhet i Active Directory, Active Directory Application Mode (ADAM) og Active Directory Lightweight Directory Service (AD LDS). Svakheten kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en angriper logger seg inn på et "Active Directory"-domene og kjører en spesialdesignet applikasjon. For å utnytte denne svakheten må en angriper ha gyldig påloggingsinformasjon.
Anbefaling
Oppdater de påvirkede systemene.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-095

Vulnerability in Microsoft Excel Could Allow Remote Code Execution (MS11-096)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Office som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en spesialdesignet "Excel"-fil. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Office
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-096

Vulnerability in Windows Client/Server Run-time Subsystem Could Allow Elevation of Privilege (MS11-097)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Windows som kan føre til lokal rettighetseskalering dersom en bruker logger på lokalt og kjører en spesialdesignet applikasjon. For å utnytte denne svakheten må en angriper ha gyldig påloggingsinformasjon.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-097

Vulnerability in Windows Kernel Could Allow Elevation of Privilege (MS11-098)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Windows som kan føre til lokal rettighetseskalering dersom en bruker logger på lokalt og kjører en spesialdesignet applikasjon. For å utnytte denne svakheten må en angriper ha gyldig påloggingsinformasjon.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Windows
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-098

Cumulative Security Update for Internet Explorer (MS11-099)

Oppdateringen dekker 3 svakheter i Internet Explorer der den mest alvorlige kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en "HTML"-fil lokalisert på samme nettverkkatalog som en spesialdesignet bibliotek-fil (DDL).
Anbefaling
Oppdater Internet Explorer
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-099

Vulnerabilities in Microsoft Publisher Could Allow Remote Code Execution (MS11-091)

Oppdateringen dekker 4 svakheter i Microsoft Office der den mest alvorlige svakheten kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en spesialdesignet "Publisher"-fil. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Publisher
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-091/

Adobe ColdFusion Two Cross-Site Scripting Vulnerabilities

Oppdateringen retter en sårbarhet som kan utnyttes til cross-site scripting via en cfform tag. Sårbarheten kan brukes til ekstern kodeeksekvering via en spesielt utformet html fil.
Anbefaling
Oppdater ColdFusion.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb11-29.html

Vulnerability in Microsoft Office Could Allow Remote Code Execution (MS11-089)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Office som kan føre til ekstern kodeeksekvering dersom en bruker åpner en spesialdesignet "Word"-fil. En angriper som vellykket utnytter svakheten kan oppnå de samme brukerrettighetene som en lokal bruker.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Office
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-089/

Vulnerability in Microsoft Office IME (Chinese) Could Allow Elevation of Privilege (MS11-088)

Oppdateringen dekker en svakhet i Microsoft Office IME som kan føre til lokal rettighetseskalering dersom en bruker utfører visse handlinger på et system som har installert "Microsoft Pinyin Input Method Editor for Simplified Chinese". En angriper som vellykket utnytter denne svakheten kan oppnå administrator rettigheter.
Anbefaling
Oppdater Microsoft Office
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms11-088

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>