Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 2 November 2017

2017.11.02 - Nyhetsbrev

Fullt oppdatert iPhone hacket via WiFi. Russisk lov mot VPN er nå aktiv. Cisco med nye sikkerhetsoppdateringer mot DDoS av WLAN-kontrollere og Aironet aksesspunkt. Sør-Korea beskylder Nord-Korea for hacking og tyveri av plantegninger til Sør-Koreanske krigsskip. Russiske annonser som påvirket amerikansk valgkamp er offentliggjort.

Fullt oppdatert iPhone hacket via WiFi

Hackere fra Tencent har klart å hacke en fullt oppdatert iPhone på konferansen Pwn2Own. Angrepet ble gjort via WiFi mot en iPhone med iOS v11.1. Ved å benytte seg av fire forskjellige svakheter klarte hackerne å installere en app på telefonen via lokal WiFi. Premien for angrepet var $110.000. Apple jobber med en patch for svakhetene.

Under konferansen har det også blitt avslørt alvorlige feil i Safari og Android-mobiler.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

Russisk lov mot VPN er nå aktiv

Loven mot bruk av VPN i Russland er nå aktiv. Det er forbudt å bruke alle former for VPN. ISPer er også pålagt å blokkere sider der VPN-programvare kan lastes ned. Proxy-tjenester er også forbudt. Lovens formål skal være å hindre ekstremisme på Internett.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2017/10/31/russi[...]

Cisco ute med sikkerhetsoppdateringer

Cisco er ute med sikkerhetsoppdateringer som adresserer Denial of Service-svakheter i noen av deres produkter, blant annet WLAN-kontrollere og Aironet access points.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Annonser fra russisk valgkamppåvirkning offentliggjort

Annonser brukt til påvirkning av amerikansk valgkamp er nå offentliggjort. I forbindelse med en høring i den amerikanske kongressen har annonsene nå blitt offentliggjort av "The House Intelligence Committee".
Referanser
https://arstechnica.com/tech-policy/2017/11/h[...]
https://www.washingtonpost.com/graphics/2017/[...]

Nord-Korea har trolig hacket Sør-Koreansk skipsverft

Sør-Korea mener at Nord-Korea har hacket seg inn og stjålet plantegninger av Sør-Koreanske krigsskip. Metodene brukt skal ha vært like tidligere angrep som Nord-Korea antas å stå bak. Angrepet skjedde i april i fjor.
Referanser
https://www.reuters.com/article/us-northkorea[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.