Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 27 November 2017

2017.11.27 - Nyhetsbrev

Sårbarhet i epost-tjeneren Exim. BBC avslører detaljer om Fancy Bear sine operasjoner i UK. Cloudflare skriver om endring i DDoS-angrep.

Sårbarhet i epost-tjeneren Exim

Det er funnet to sårbarheter i den populære epost-tjeneren Exim, mye brukt på Unix-liknende operativsystemer. Utnyttelse av sårbarhetene kan føre til kjøring av vilkårlig kode eller tjenestenekt. Utviklerne har utgitt fikser mot problemene og måter å omgå problemet. Det anbefales at man oppdaterer programvaren så fort oppdateringen er tilgjengelig. Se ellers Exims egne anbefalinger i den første linken.
Referanser
https://lists.exim.org/lurker/message/2017112[...]

BBC avslører detaljer om Fancy Bear-operasjoner

BBC skriver i en artikkel om hvordan Fancy Bear leide servere i UK og la igjen spor fra deres operasjoner, blant annet hacking mot den tyske regjeringen.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-42056555

Cloudflare skriver om endring i DDoS-angrep

Cloudflare skriver i sin blogg om observerte endringer i utførelsen av DDoS-angrep. Tidligere var nesten alle angrepene rene volumetriske angrep, som var forholdsvis enkle å stoppe. Nå derimot er det en tydelig trend i bruk av mer sofistikerte angrep mot applikasjonslaget.
Referanser
https://blog.cloudflare.com/the-new-ddos-land[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.