Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 12 March 2018

2018.03.12 - Nyhetsbrev

Slingshot: Godt gjemt malware funnet av forskere. Over 400 000 Windows-maskiner infisert av trojaner.

Slingshot: Godt gjemt malware funnet av forskere

Forskere har funnet en skadevare som har vært gjemt i 6 år - til tross for at den har infisert mer enn 100 maskiner verden over. Skadevaren har fått navnet Slingshot og er antatt å være utviklet av en nasjonalstat grunnet dens høye kompleksitet og elegans. Kaspersky Labs har skrevet en rapport om skadevaren som først og fremst har rammet Asia og Afrika.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/khub-media[...]

Over 400 000 Windows-maskiner infisert av trojaner

Over 400 000 Windows-maskiner, hovedsaklig i Russland, ble offer for en trojaner som var designet for å utvinne kryptovaluta.

Angrepet ble oppdaget og stoppet av Windows Defender Antivirus ved hjelp av adferd-baserte signaler kombinert med maskinlæringsmodeller.

Trojaneren, som er en ny variant av Dofoil (også kjent som Smoke Loader), inneholdt ondsinnet kode som nå ble brukt til å utvinne kryptovalutaen Electroneum. Det er usikkert hvordan trojaneren har infisert de rammede maskinene.
Referanser
https://www.pcmag.com/news/359740/malware-tri[...]
https://cloudblogs.microsoft.com/microsoftsec[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.