Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 16 March 2018

2018.03.16 - Nyhetsbrev

Microsoft har funnet ut infeksjonsvektor bak forrige ukes kryptovalutatrojaner og sluppet ny Security Intelligence Report. Russisk cyber-spionasje rettet mot energi-sektoren i USA. VMware patcher svakhet.

Microsoft har funnet ut infeksjonsvektor bak forrige ukes kryptovalutatrojaner

Sikkerhetsforskere hos Microsoft snakker om kryptovalutatrojaneren som infiserte 400 000 maskiner i forrige uke. Trojaneren ble distribuert gjennom en kompromittert versjon av BitTorrent-klienten Mediaget.
Referanser
https://arstechnica.com/information-technolog[...]

Microsoft har kommet med ny Security Intelligence Report

Microsoft har sluppet det 23. volumet av deres Security Intelligence Report. Rapporten fokuserer på botnet, hacker-metodikker og løsepengevirus. Den bygger på et datagrunnlag Microsoft har samlet siden februar 2017.
Referanser
https://cloudblogs.microsoft.com/microsoftsec[...]

Russisk cyber-spionasje rettet mot energi-sektoren i USA

US-CERT skriver om en analyse av russisk cyber kriminalitet rettet mot energi- og annen kritisk infrastruktur. Analysen er et resultat av et samarbeid mellom Department of Homeland Security (DHS) og Federal Bureau of Investigation (FBI) og inneholder bl.a. kompromiteringsindikatorer (IOCer), taktikker og teknikker som har blitt brukt i kompromitterte nettverk.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA18-074A

VMware patcher svakhet

VMware har gitt ut en oppdatering som fikser en svakhet ved VMware workstation og Fusion. Svakheten kan forårsake tjenestenekt ved å åpne store mengder VNC sesjoner.
Anbefaling
Oppdater til versjon 14.1.1 (Workstation) eller 10.1.1 (Fusion).
Referanser
https://www.vmware.com/security/advisories/VM[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.