Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 2 June 2022

2022.06.02 - Nyhetsbrev

Ny feil oppdaget i Windows protokoll-behandler, denne gangen Windows Search. Mozilla har utgitt sikkerhetsoppdatering for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird.

Mozilla har utgitt sikkerhetsoppdatering for Firefox, Firefox ESR og thunderbird

Mozilla har fikset flere sårbarheter og har gitt ut følgende nye versjoner: Firefox 101, Firefox ESR 91.10, og Thunderbird 91.10. Flere av svakhetene gjør det mulig for en angriper å ta kontroll over maskiner med de sårbare versjonene installert.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Ny feil oppdaget i Windows protokoll-behandler, denne gangen Windows Search

En ny Windows Search zero-day sårbarhet kan brukes til å automatisk åpne et søkevindu som viser kjørbare skadelige programvarer fra en ekstern server, kun ved å åpne et Word-dokument.

Denne sårbarheten kan utnyttes fordi Windows støtter en URI-protokollbehandler kalt "search-ms" som lar programmer og HTML-lenker starte tilpassede søk på en enhet.

Selv om denne svakheten ikke er like alvorlig som MS-MSDT-sårbarheten når det gjelder ekstern kjøring av kode, kan avanserte trusselaktører benytte den for å lage sofistikerte phishing-kampanjer. Trolig gjemmer det seg også enda flere lignende feil i forbindelse med protokoll-behandlere i Windows.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>