Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 20 June 2022

2022.06.20 - Nyhetsbrev

Nulldag-angrep utført av kinesiske aktører mot Sophos brannmurer. Russisk botnet stanset i internasjonal kyber-operasjon. Cisco lanserer nye sikkerhetsoppdateringer for diverse produkter.

Cisco lanserer nye sikkerhetsoppdateringer for diverse produkter

Nye sikkerhetsoppdateringer for "Cisco Email Security Appliance" vil fikse sårbarheter som lar en angriper få ekstern tilgang på brukergrensesnittet til produktet, der dette skyldes svak LDAP autentisering på enheten. En angriper vil også kunne oppnå ekstern kode-eksekvering på "Small Business" produkter som følge av utilstrekkelig validering av inkommende HTTP trafikk.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

Kinesiske aktører utnyttet nulldags sårbarhet på Sophos brannmurer

Kinesiske aktører utnyttet en nulldag-sårbarhet på Sophos brannmurer i flere uker før Sophos kom ut med en fiks. Sårbarheten, CVE-2022-1040 ble publisert av Sophos i mars og aktørene utnytte brukerportalen og grensesnittet for administrasjon av brannmuren til å fjern eksekvere kode.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Russisk botnet stanset i internasjonal kyber-operasjon

Det russiske botnettet "RSOCKS" som tilbydde kundene sine tilgang til et stort utvalg av ulovlige IP adresser blir stanset av et partnerskap mellom USA, Tyskland, Nederland og Stor Britannia. RSOCKS fungerte som en ulovlig proxy tjeneste som tilbydde kundene sine tilgang til IP adresser til kompromitterte klienter slik at ondsinnet trafikk kan passere gjennom anonymt.
Referanser
https://www.justice.gov/usao-sdca/pr/russian-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>