Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 30 June 2022

2022.06.30 - Nyhetsbrev

Server brukt til dataangrep, svindel og salg av ulovlige stoffer konfiskert i Sverige. Mozilla lanserer sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Nord-koreanske hackere mistenkes for tyveri av $100M USD i kryptovaluta.

Server brukt til dataangrep, svindel og salg av ulovlige stoffer konfiskert i Sverige

En server brukt av den russiske trusselaktøren TA505 er konfiskert i Sverige som følge av et anonymt tips til politiet. Serveren inneholdt rundt 100 forskjellige virtuelle maskiner der flere av dem ble brukt til å begå datainnbrudd, utsending av phishing eposter, samt salg av ulovlige stoffer og seksuelle tjenester. Serveren er anslått til å ha en verdi på rundt 124.000 norske kroner.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/server-brukt-av-[...]

Mozilla lanserer sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird

Mozilla lanserer sikkerhetsoppdateringer for Firefox, Firefox ESR og Thunderbird. Dette inkluderer fiks av sårbarheter som CVE-2022-34479, der popup-vinduer kunne legge seg over adresselinjen for å potensielt lure sluttbrukeren til å trykke på ondsinnet materiale. Denne fiksen er rullet ut til alle produktene (FF, FF ESR og TB). For mer informasjon om alle sårbarhetene se vedlagt lenke.
Referanser
https://www.cisa.gov/uscert/ncas/current-acti[...]

Nord-koreanske hackere mistenkes for tyveri av $100M USD i kryptovaluta

Den 23. juni ble blokkjede-selskapet Harmony One rammet av et data-angrep. Uvedkommende hadde fått tak i kryptonøkler for å hente ut kryptovaluta som var låst i en bro mellom to blokkjeder, Ethereum og Harmony. Dette ble gjort ved å få tak i de private nøklene til broen, slik at verdiene kunne tas ut.

Det er mistanke om den Nord-koreanske stats-støttede grupperingen Lazarus Group står bak tyveriet. De har de siste årene stått bak flere høyprofilerte datainnbrudd der store verdier blir stjålet. De benytter seg både av hacking og sosial manipulering for å nå sine mål.
Referanser
https://thehackernews.com/2022/06/north-korea[...]
https://medium.com/harmony-one/harmonys-horiz[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>