Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 9 August 2022

2022.08.09 - Nyhetsbrev

USA sanksjonerer mot Tornado Cash kryptovaluta-mikser. Alle 7-Eleven kiosker stengt i Danmark grunnet mistanke om hacking. Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juli 2022.

USA sanksjonerer mot Tornado Cash kryptovaluta-mikser

Tornado Cash er en kryptovaluta-mikser tjeneste som blir brukt for å opprettholde anonymitet under kryptovaluta-transaksjoner. Tjenesten har legitime bruksområder for anonymitet, men blir ofte brukt til ulovlig aktivitet som hvitvasking av penger.

Finansdepartementet i USA anslår at Tornado Cash har blitt brukt til hvitvasking av over 6 milliarder USD i kryptovaluta siden 2019. Tornado Cash har feilet med å innføre rutiner som skal kontrollere og hindre ulovlig bruk, noe som har ført til at mikseren nå er svartelistet av USA. GitHub-kontoen som ble brukt til å vedlikeholde kildekoden til tjenesten er også slettet.
Referanser
https://therecord.media/u-s-sanctions-tornado[...]
https://home.treasury.gov/news/press-releases/

Alle 7-Eleven kiosker stengt i Danmark grunnet mistanke om hacking

Samtlige 7-Eleven kiosker i Danmark ble rammet av data-angrep mandag 8. august. Kasseapparatene fungerer ikke lengre, noe som har ført til at de ansatte ikke kan ta i mot betaling fra kunder. I dag meldes det at fem av butikkene har klart å åpne igjen.

7-Eleven drives i Danmark av "Reitan Convenience Denmark" som også driver Rema 1000.
Referanser
https://www.digi.no/artikler/mistenker-hackin[...]

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juli 2022

Vi har publisert en oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for juli 2022. Denne måneden skriver vi blant annet om den andre bølgen med DDoS-angrep mot norske nettsteder denne sommeren.
Referanser
https://telenorsoc.blogspot.com/2022/08/oppsu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>