Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 12 August 2022

2022.08.12 - Nyhetsbrev

Amerikanske myndigheter utlover dusør for informasjon om medlemmer av løsepengevirusgruppen Conti. NHS samarbeider med britiske NCSC etter bedriften Advanced ble utsatt for løsepengevirus-angrep.

Amerikanske myndigheter utlover dusør for informasjon om medlemmer av løsepengevirusgruppen Conti

Myndighetene har utlovet en dusør på inntil 10 millioner dollar for informasjon som kan medføre arrestasjon av de fem lederne i Conti. Sammen med dusøren har myndighetene utgitt et bilde av "Target" som er en lederne. De er også interresert i informasjon om de fire andre personene kjent som "Tramp", "Dandis", "Professor" og "Reshaev" som nå deltar i flere andre løsepengevirus-grupper etter at Conti ble tatt ned tidligere i år.

Det statlige programmet The Rewards of Justice står bak dusøren og er kjent for å utgi belønninger for informasjon om trusselaktører som kan påvirke den nasjonale sikkerheten.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

NHS samarbeider med britiske NCSC etter bedriften Advanced ble utsatt for løsepengevirus-angrep

Bedriften Advanced ble utsatt for løsepengevirus 4. august. Advanced leverer flere IT-løsninger til NHS (Nathional Health Service). Da angrepet ble oppdaget, isolerte Advanced alle miljøene som tilhørte helsetjenester. I skrivende stund er det usikkert hvor stort skadeomfanget er, men NHS jobber sammen med NCSC for å finne ut hva som er påvirket.

NHS har ikke utgitt informasjon om pasientdata ble lekket under angrepet. I følge NHS kan alle kan benytte systemene som normalt igjen, men det vil trolig være lenger ventetid. Dette er ikke første gangen NHS har blitt rammet av løsepengevirus, ettersom de ble rammet av WannaCry i 2017.

Sammen med NHS ble også Adastra, Caresys, Odyssey, Carenotes, Crosscare, Staffplan og eFinancials påvirket av angrepet.
Referanser
https://therecord.media/nhs-working-with-u-k-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>