Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 17 August 2022

2022.08.17 - Nyhetsbrev

Gamle DOS-verktøy kommer tilbake til trussellandskapet. Google Chrome-oppdatering.

Google Chrome-oppdatering

Oppdateringen løser 11 kjente sikkerhetshull, der 1 av disse er kritisk og Google er kjent med at denne utnyttes av aktører. Vi anbefaler å oppdatere til siste versjon så fort som mulig.
Referanser
https://chromereleases.googleblog.com/2022/08[...]

Gamle DOS-verktøy kommer tilbake til trussellandskapet

Grunnet konfliktene i øst-Europa og en stor økning i "hacktivisme" på både russisk og ukrainsk side, ser man en stor økning i bruk av gamle verktøy for å gjennomføre tjenestenekt-angrep som HOIC, HULK, LOIC og Slowloris i Q1 og Q2 av 2022. Det er selskapet Radware som melder dette i en blogg-post. Statistikk viser også at bruken av disse gamle verktøyene er nedadgående i det vi beveger oss inn i andre halvdel av 2022. Dette skyldes sannsynligvis at teknikkene til hacktivistene blir mer avanserte og samtidig at lavnivå hacktivister muligens flytter oppmerksomheten til andre områder.
Referanser
https://blog.radware.com/security/2022/08/the[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>