Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 2 January 2023

2023.01.02 - Nyhetsbrev

Nord-Koreansk trusselaktør etterligner investerings-firmaer. Kanadisk gruvefirma stenger produksjonen etter ransomware-angrep. Ransomaware-aktøren Lockbit beklager ransomware-angrep mot sykehus.

Nord-Koreansk trusselaktør etterligner investerings-firmaer

Den finansielt motiverte Nord-Koreanske trusselaktøren BlueNoroff/HiddenCobra har opprettet en rekke nettsteder som etterligner sidene til kjente investerings-firmaer (VC). Banden sender ut falske jobb-tilbud til ansatte i diverse firmaer og lurer dem til å laste ned malware gjemt i .ISO-filer.
Referanser
https://www.scmagazine.com/analysis/identity-[...]

Kanadisk gruvefirma stenger produksjonen etter ransomware-angrep

Det kanadiske gruveselskapet Copper Mountain Mining Corporation (CMMC) ble rammet av et ransomware-angrep den 27. desember. Firmaet tok ned det interne nettverket for å avdekke hvilke systemer som var infisert. Produksjonen ble også tatt ned for å sjekke om OT-nettverket hadde blitt infisert. Hendelsen førte ikke til skader på mennesker, maskiner eller miljø.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Ransomaware-aktøren Lockbit beklager ransomware-angrep mot sykehus

Lockbit har lagt ut en offisiell beklagelse på sine nettsider, etter at deres programvare ble brukt til å kryptere datasystemene til et sykehus som behandlet barn. Lockbit opplyser at en av deres samarbeidspartnere utførte angrepet i strid med deres rettningslinjer og kontoen deres nå har blitt stengt. Sykehuset har blitt tilsendt programvare for å låse opp igjen krypterte systemer.

Lockbit har stått bak angrep mot flere sykehus tidligere, uten at de har lagt ut noen beklagelser.
Referanser
https://securityaffairs.com/140193/cyber-crim[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>