Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 31 March 2023

2023.03.31 - Nyhetsbrev

Råd fra Microsoft rundt konfigurasjon av multi-tenant apper i Azure AD. Russisk aktør har hacket NATO-eposter ved hjelp av svakhet i Zimbra.

Råd fra Microsoft rundt konfigurasjon av apper i Azure AD

Etter avsløringen i går om at Microsoft og andre har hatt feilkonfigurerte apper som tillater bruk fra andre organisasjoner, har de nå gitt ut en guide slik at kunder selv kan sjekke om de har det samme problemet. Vi anbefaler alle som bruker Azure om å ta en gjennomgang.
Referanser
https://msrc.microsoft.com/blog/2023/03/guida[...]

Russisk aktør har hacket NATO-eposter ved hjelp av svakhet i Zimbra

Sikkerhetsselskapene Sentinel Labs og Proofpoint har i det siste gitt ut rapporter om den russiske aktøren TA473/Winter Vivern. Aktøren har siden februar 2023 utnyttet svakheter i Zimbra-installasjoner, blant annet til å stjele eposter fra ansatte i NATO, myndigheter, militært personell og diplomater.

Phishing-eposter blir brukt til å injisere javascript i sårbare Zimbra-installasjoner ved hjelp av svakheten kjent som CVE-2022-27926. Aktøren får på denne måten kopiert ut brukernavn, passord og innloggings-nøkler.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.proofpoint.com/us/blog/threat-ins[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>