Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 3 October 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.10.03

Mali GPU-sårbarhet rammer Android-enheter og Chromebooks. Exim patcher tre av seks svakheter avslørt sist uke.


Mali GPU-sårbarhet rammer Android-enheter og Chromebooks

Arm advarer om pågående angrep som retter seg mot en sårbarhet i Mali GPU-enhetsdrivere, som påvirker Google Pixels, Android-enheter, Chromebooks og Linux-maskinvare. Feilen gjør det mulig for ikke-privilegerte brukere å utnytte GPU-minnebehandling og potensielt få tilgang til tidligere frigjort minne.

Arm anbefaler oppdatering av berørte drivere og opplyser at svakheten allerede har blitt utnyttet i aktive angrep. Google patchet raskt Pixels og Chromebooks, mens andre enheter forblir sårbare til de oppdateres. Sårbarheten (CVE-2023-4211) påvirker Arm GPUer utgitt det siste tiåret.

Arm avslørte også to relaterte sårbarheter (CVE-2023-33200, CVE-2023-34970) som tillater også kan tilgang til frigitt minne. Alle tre svakhetene krever lokal tilgang og vil dermed typisk bli utnyttet av ondsinnede apper til å utvide sine rettigheter.

Referanser:

https://arstechnica.com/security/2023/10/vulnerable-arm-gpu-drivers-under-active-exploitation-patches-may-not-be-available/

Exim patcher tre av seks svakheter avslørt sist uke

Vi meldte i går om svakheter i epost-serveren (MTA) Exim som ble innmeldt for lenge siden uten at de har blitt patchet. Tre av disse seks svakhetene er nå utbedret. Vi anbefaler å installere siste versjon!

Referanser:

https://www.bleepingcomputer.com/news/security/exim-patches-three-of-six-zero-day-bugs-disclosed-last-week/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>