Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 25 October 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.10.25

1Password hadde datainnbrudd etter Okta-hack. Kritisk sårbarhet i VMware vCenter og Cloud Foundation.


1Password hadde datainnbrudd etter Okta-hack

1Password tilbyr en tjeneste for lagring, utfylling og håndtering av passord, såkalt passordhvelv. Selskapet opplyser at de den 29. september oppdaget mistenkelig aktivitet i Okta-instansen i nettverket sitt, som blir brukt til å autentisere mot interne applikasjoner. Innbruddet ble stanset og ingen kundedata eller andre sensitive systemer skal være rammet. Hendelsen skjedde etter at Okta ble utsatt for et datainnbrudd tidligere i september og uvedkommende fikk stjålet 1Passwords sesjonsnøkler.

Referanser:

https://arstechnica.com/security/2023/10/1password-detects-suspicious-activity-in-its-internal-okta-account/

Kritisk sårbarhet i VMware vCenter og Cloud Foundation

JustisCERT varsler om sårbarheter i VMware vCenter Server og VMware Cloud Foundation. Totalt 2 CVE ble publisert 25. oktober, hvor 1 er kategorisert som kritisk (CVE-2023-34048 med CVSS-score 9.8) og 1 som viktig (CVE-2023-34056 med CVSS-Score 4.3). Den kritiske sårbarheten gjør det mulig for en ondsinnet aktør med nettverkstilgang til VMware vCenter Server/VMware Cloud Foundation å kjøre vilkårlig kode.

  • VMware vCenter Server < 7.OU3o

  • VMware vCenter Server < 8.0U2

  • VMware Cloud Foundation < 4.x KB88287

  • VMware Cloud Foundation < 5.x KB88287

Anbefaling:

Installer patcher fra leverandør.

Referanser:

https://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2023-0023.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>