Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 15 December 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.12.15

Microsoft har tatt ned tjeneste som lagde over 750 millioner falske kontoer. Ubiquiti-brukere får tilgang til andres utstyr.


Microsoft har tatt ned tjeneste som lagde over 750 millioner falske kontoer

Microsoft meldte på onsdag at de hadde tatt ned en tjeneste brukte av cyber-kriminelle for å skaffe seg falske kontoer hos Microsoft og andre leverandører. Via tjenesten kunne kriminelle kjøpe seg store mengder kontoer til bruk for phishing, spam, ransomware osv. Flere kjente trusselaktører har benyttet seg av tjenesten som har hatt millioner av dollar i inntekter.

Ubiquiti-brukere får tilgang til andres utstyr

13. desember har brukere av routere og overvåkingskameraer fra Ubiquiti meldt at de har fått tilgang til andre brukeres utstyr, etter å ha logget inn på firmaets skytjeneste UniFi. Firmaet melder at problemene skyldtes en konfigurasjons-feil i deres plattform som blandet sammen to grupper med brukere. Rundt 2400 brukere ble rammet av problemene, som nå skal være utbedret. Kontoer som ble aksessert av uvedkommende vil bli varslet via epost.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>