Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 6 December 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.12.06

Atlassian lanserer kritiske programvarefiks for å forhindre ekstern kjøring av kode . Microsoft advarer om at den russiske støttede APT28 utnytter en kritisk sårbarhet i Outlook.


Atlassian lanserer kritiske programvarefiks for å forhindre ekstern kjøring av kode

Atlassian har lansert fikser for fire kritiske sårbarheter, inkludert deserialisering og fjernkjøringssårbarheter, i produkter som Confluence og Jira. Disse sårbarhetene kan tillate uautorisert eksekvering av kode. Brukere oppfordres sterkt til å oppdatere sine installasjoner for å unngå potensielle sikkerhetsrisikoer.

Microsoft advarer om at den russiske støttede APT28 utnytter en kritisk sårbarhet i Outlook.

Microsoft meldte på mandag at de oppdaget aktivitet fra en nasjonsstøttet trusselaktør, støttet av Kreml, som utnyttet en nå-lukket kritisk sikkerhetsfeil i Outlook e-posttjenesten for å få uautorisert tilgang til ofrenes kontoer innen Exchange-servere.

Sikkerhetsfeilen det dreier seg om er CVE-2023-23397 (CVSS score: 9.8), en kritisk privilegie-eskaleringssårbarhet som kunne tillate en angriper å få tilgang til en brukers Net-NTLMv2-hash, som deretter kunne brukes til å gjennomføre et releangrep mot en annen tjeneste for å autentisere seg som brukeren. Den ble patchet av Microsoft i mars 2023.

Sårbarheter:

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>