Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 27 December 2023

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2023.12.27

Over 327 000 Android-enheter infisert av ny Xamalicious skadevare. EasyPark hacket – kundedata på avveie.


Over 327 000 Android-enheter infisert av ny Xamalicious skadevare

En ny skadevare, kalt Xamalicious, har blitt oppdaget av McAfee Mobile Research Team. Denne bakdøren utnytter operativsystemets tilgjengelighetsfunksjoner for å utføre skadelige handlinger og har allerede påvirket over 327 000 enheter. Xamalicious kan samle inn data om enheten og kontakte en kommando- og kontrollserver(C2) for å hente en sekundær fil med mer funksjonalitet. Den kan også oppdatere seg selv for å fungere som spionvare eller banktrojaner. McAfee har identifisert 25 apper som inneholder denne trusselen, hvor noen ble distribuert via den offisielle Google Play Store siden midten av 2020.

EasyPark hacket – kundedata på avveie

Parkeringsselskapet EasyPark melder at de er rammet av et datainnbrudd. "10. desember 2023 ble vi utsatt for et dataangrep. Angrepet resulterte i et innbrudd på ikke-sensitive kundedata", skriver EasyPark på sine nettsider. Selskapet opplyser videre at kunder kan åpne appen for å sjekke om de er berørt.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>