Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 15 February 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.02.15

Microsoft: Ny kritisk Outlook RCE-feil utnyttet som nulldag. Ubuntus 'command-not-found'-verktøy kan misbrukes til å spre skadelig programvare. SAP-oppdatering av kritisk sårbarhet som eksponerer bruker- og forretningsdata. Microsoft har analysert trusselaktøreres bruk av ChatGPT. Kritisk feil i Zoom-klient for Windows.


Microsoft: Ny kritisk Outlook RCE-feil utnyttet som nulldag

Microsoft har oppdatert en sikkerhetsadvarsel i dag for å advare om at en kritisk Outlook-feil ble utnyttet i angrep som en zero-day før den ble fikset i månedens Patch Tuesday. Sårbarheten, oppdaget av Check Point-forsker Haifei Li og sporet som CVE-2024-21413, gjør det mulig for en angriper å kjøre tifleldig kode når e-poster med skadelige lenker åpnes i en sårbar versjon av Microsoft Outlook.

Angriperen kan utnytte dette til å få utvidet tilgang, inkludert lese-, skrive- og slettefunksjonalitet, og til lokale lekkasje av NTLM-autentiseringsinformasjon (hasher). Svakheten kan utnyttes også når brukeren kun ser på eposten i forhåndsvisning, som normalt skal være ekstra sikker.

Sårbarheter:

Ubuntus 'command-not-found'-verktøy kan misbrukes til å spre skadelig programvare

En logisk feil mellom Ubuntu's 'command-not-found' pakkeforslagssystem og snap pakke-repositoriet, kan tillate angripere å promotere ondsinnede Linux-pakker til intetanende brukere. Sikkerhetsbristen oppstår på grunn av verktøyets evne til å foreslå snap-pakker for installasjon når de mangler på systemet, uten en tilstrekkelig valideringsmekanisme for å sikre at pakkene er autentiske og trygge. Angriperne kan utnytte dette til å gi brukeren feilaktige forslag til installasjon av ondsinnet programvare.

SAP-oppdatering av kritisk sårbarhet som eksponerer bruker- og forretningsdata

SAP har gitt ut 13 nye og tre oppdaterte sikkerhetsnotater som en del av sin sikkerhetsoppdatering for februar 2024. Dette inkluderer en kritisk kode-injiserings sårbarhet i SAP ABA-komponenten, som kan tillate en angriper å utføre handlinger uten tillatelse og gjøre hele systemet utilgjengelig, eller hente ut interne data fra systemet. SAP har løst sårbarheten ved å legge til en konfigurerbar sjekk på eksterne kall til funksjonsmodulen.

Sårbarheter:

Microsoft har analysert trusselaktøreres bruk av ChatGPT

Microsoft og OpenAI har avdekket at flere trusselaktører fra Kina, Russland, Iran og Nord-Korea har benyttet seg av verktøyet ChatGPT i varierende grad. Bruken har blitt analysert og kontoene har blitt sperret. Foreløpig ser det ikke ut til at APTene benytter de nye verktøyene i vesentlig grad eller på en automatisert måte.

Eksempler på bruk som har blitt avdekket så langt er: Finne informasjon om firmaer og sikkerhetsverktøy, fjerne bugs i og generere kode, generering av scripts, produksjon av innhold til phishing-eposter, oversette tekniske dokumenter osv.

Kritisk feil i Zoom-klient for Windows

Zoom melder at det er en kritisk svakhet i Windows-versjonen av Zoom-klienten som skyldes manglende validering av input. Svakheten kan utnyttes via nettverket for å få tilgang til en maskin med den sårbare versjonen installert. Zoom har gitt ut nye versjoner av programvaren som fikser problemet.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>