Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 23 February 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.02.23

Europol fortsetter nedstengningen av Lockbit.


Europol fortsetter nedstengningen av Lockbit

Tidligere denne uken ble det meldt at internasjonale politistyrker hadde hacket seg inn i infrastrukturen til ransomware-gjengen Lockbit. Europol har siden arrestert tre mistenkte i Polen og Ukraina, samt ettersøkt russiske bakmenn. Amerikanske myndigheter har også utlovet en dusør på $15 millioner USD for opplysninger som kan føre til arrestasjon av lederne av banden. Dekrypteringsnøkler for flere hundre ofre er også tllgjengelig.

Den siste utviklingen i saken er at fildelings-tjenesten Mega og epost-tjenestene Tutanota og Protonmail har stengt ned 14.000 kontoer i forbindelse med aksjonen. Kontoene har blitt identifisert brukt av Lockbit eller deres underleverandører, eller i forbindelse med andre ransomware-operasjoner.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>