Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 6 February 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.02.06

Ansatt betalte ut $25 millioner USD etter deepfake-video. KI brukes til å generere overbevisende falske bilder av ID-kort. Google har gitt ut februar-sikkerhetsoppdateringer for Android.


Ansatt betalte ut $25 millioner USD etter deepfake-video

Politiet i Hong Kong melder at en finans-medarbeider i et internasjonalt firma nylig ble lurt til å betale ut flere millioner dollar til svindlere. Den ansatte fikk først en epost om å foreta en utbetaling, men var først mistenksom. Han ble imdlertid overbevist av en video-konferanse med flere ledere i firmaet han kjente. I ettertid viste det seg at alle de andre personene i konferansen var falske.

Etter hvert som KI kan brukes til å generere falske videoer, tale og bilder er det viktig med gode rutiner for utbetalinger.

KI brukes til å generere overbevisende falske bilder av ID-kort

En del nettsteder krever bilder av ID-kort for å bevise hvem du er, før du kan opprette en konto. Det har lenge vært tjenester tilgjengelig for å generere slike falske bilder, der bildene blir laget mer eller mindre manuelt. Nye tjenester bruker nå KI for å generere enda mer overbevisende utgaver av ID-kort og andre dokumenter i løpet av sekunder.

Google har gitt ut februar-sikkerhetsoppdateringer for Android

Den mest alvorlige svakheten som blir fikset denne måneden ligger i system-komponenten (CVE-2024-0031). Svakheten kan brukes til å kjøre vilkårlig kode på en enhet via nettverket uten noen spesielle tilganger. Det er også 45 andre svakhet som utbedres i Android sitt rammeverk, system-modulen og diverse tredjeparts-programvare fra Arm, MediaTek, Qualcomm osv.

Sårbarheter:

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>