Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 17 September 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.09.17

Apple utgir iOS 18 med rettelser for 33 svakheter i iPhone og iPad. CloudImposer: Kritisk svakhet i Google Cloud Platform rettet.


Apple utgir iOS 18 med rettelser for 33 svakheter i iPhone og iPad

Apple har lansert en omfattende oppdatering av iOS med versjon 18, som utbedrer minst 33 sikkerhetssårbarheter i komponenter som tilgjengelighetsfunksjoner, Bluetooth, kontrollsenter og Wi-Fi.

Flere av svakhetene kan potensielt gi uautorisert tilgang til sensitiv brukerdata eller full kontroll over enheten. Apple påpeker spesielt problemer i tilgjengelighetsfunksjonene som kunne la angripere med fysisk tilgang bruke Siri til å få tilgang til sensitiv informasjon, kontrollere nærliggende enheter eller se nylige bilder uten autentisering.

CloudImposer: Kritisk svakhet i Google Cloud Platform rettet

Tenable Security oppdaget en kritisk svakhet i Google Cloud Platform (GCP) Composer, som kunne ha blitt utnyttet for å kjøre kode på millioner av Google-servere. Svakheten lå i den interne forsyningskjeden og utnyttet avhengigheter mellom programvarepakker. Svakheten er nå fikset.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>