Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 27 September 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.09.27

Svakhet i "cups" printer-system på Linux-maskiner. Kritisk sikkerhetsfeil i NVIDIA Container Toolkit.


Svakhet i printer-system på Linux-maskiner

De siste dagene har det vært mye snakk om en kommende offentliggjøring av en kritisk svakhet i Linux (og Unix)-systemer. Vi omtalte saken på onsdag denne uken.

Detaljene rundt de fire svakhetene er nå offentliggjort og det viser seg at den ligger i Linux printer-systemet "cups" (Common UNIX Printing System). For å utnytte svakhetene, må en angriper sende trafikk mot port 631/UDP og legge til en falsk printer. En bruker av systemet må deretter sette i gang en utskrift for å utløse neste svakhet og gi angriperne kontroll over systemet.

Tjenesten "cups" er inkludert i en mengde Linux-distribusjoner, men er ofte ikke slått på som standard. Vi anbefaler å slå av tjenesten, sperre for innkommende forbindelser til port 631 UDP/TCP og installere patcher når de er tilgjengelig.

Kritisk sikkerhetsfeil i NVIDIA Container Toolkit

En alvorlig sårbarhet har blitt oppdaget i NVIDIA Container Toolkit, med en CVSS-score på 9.0 av 10. Sårbarheten kan utnyttes til å bryte ut av en container og få full tilgang til vertssystemet. Feilen ligger i en Time-of-Check Time-of-Use (TOCTOU)-svakhet, som kan utnyttes via spesiallagde container-images. Sikkerhetsfirmaet Wiz, som oppdaget sårbarheten, advarer om at den kan brukes i forsyningskjedeangrep eller via tjenester som tilbyr delte GPU-ressurser. Sårbarheten er spesielt farlig i orkestrerte, multi-tenant miljøer, hvor en angriper potensielt kan få tilgang til data og hemmeligheter fra andre applikasjoner på samme node eller klynge.

Anbefaling:

Det anbefales at brukere oppdaterer til NVIDIA Container Toolkit versjon v1.16.2 eller NVIDIA GPU Operator versjon 24.6.2 for å beskytte seg mot denne sårbarheten.

Sårbarheter:

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>