Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 24 September 2024

Daglig Nyhetsbrev fra Telenor Sikkerhetssenter - 2024.09.24

Kritisk sårbarhet i MediaTek Wi-Fi-brikker truer rutere og smarttelefoner. Microsoft avslutter utviklingen av Windows Server Update Services (WSUS).


Kritisk sårbarhet i MediaTek Wi-Fi-brikker truer rutere og smarttelefoner

En alvorlig nullklikk-sårbarhet er oppdaget i MediaTek Wi-Fi-brikker, som påvirker en rekke enheter fra produsenter som Ubiquiti, Xiaomi og Netgear. Sårbarheten har en CVSS-score på 9,8 og muliggjør fjernkodeeksekvering uten brukerinteraksjon. Problemet ligger i wappd-tjenesten, som er ansvarlig for konfigurering og administrering av trådløse grensesnitt og aksesspunkter. Sårbarheten kan utnyttes ved å sende en spesielt utformet pakke som forårsaker bufferoverflyt. En offentlig tilgjengelig "proof of concept" (PoC) har nylig blitt publisert, noe som øker risikoen for utnyttelse.

Anbefaling:

Det anbefales at brukere oppdaterer fastvaren på sine enheter til den nyeste versjonen for å beskytte seg mot denne sårbarheten.

Sårbarheter:

Microsoft avslutter utviklingen av Windows Server Update Services (WSUS)

Microsoft har kunngjort at Windows Server Update Services (WSUS) nå er avviklet, men planlegger å opprettholde nåværende funksjonalitet og fortsette å publisere oppdateringer gjennom kanalen i overskuelig framtid. WSUS, som ble introdusert i 2005, har vært et viktig verktøy for IT-administratorer for å administrere og distribuere oppdateringer for Microsoft-produkter i store bedriftsnettverk.

Selskapet oppfordrer bedrifter til å adoptere skybaserte løsninger for klient- og serveroppdateringer, som Windows Autopatch, Microsoft Intune og Azure Update Manager. WSUS-rollen forblir tilgjengelig også i kommende Windows Server 2025, det anbefales å gå over til skyverktøy.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>