Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 1 September 2011

2011.09.01 - Nyhetsbrev

kernel.org har blitt kompromittert.
Apache har publisert ny versjon av webserveren som tetter DoS svakhet.
Ny phising kampanje treffer norske bedrifter.
FireEye har publisert en halvårsrapport om malware i store bedrifter.
Opera er ute i ny versjon.

kernel.org (Linux) har blitt kompromittert

Kernel.org, som lager kjernen til Linux baserte systemer, har blitt kompromittert. Det er foreløpig uklart hva som har blitt gjort av angriperne, men sannsynligheten for at kildekoden er endret er iflg. kernel.org svært liten. All kildekode verifiseres vha. SHA-1 enveis sjekksummer. Disse sjekksummene ligger lagret på flere servere og det skal dermed være enkelt å oppdage om kildekoden har blitt forandret.
Referanser
http://kernel.org/

Ny phishing kampanje: "ACH Payment Canceled"

Det har det siste tiden internasjonalt blitt observert mange phishingforsøk av typen "ACH Payment Canceled". Vi ser også mye av dette hos våre norske kunder. E-postene inneholder et vedlegg som gir seg ut for å være en PDF-fil, men som egentlig er en .exe-fil. Denne typen e-poster bør slettes uten å åpne dem først.
Referanser
http://isc.sans.edu/diary/Phishing+e-mail+to+custom+e-mail+addresses/11494

FireEye Advanced Threat Report 1H2011

FireEye har sluppet en rapport for første halvår 2011. De oppsummerer med at 99% av større bedrifter (Enterprises) har infeksjoner av nettet og at 80% av dem får over 100 nye infiserte maskiner per uke. Det er verdt å merke seg at FireEye selger løsninger for å få ned antall infeksjoner.
Referanser
http://blog.fireeye.com/research/2011/08/fireeye-advanced-threat-report-1h2011.html

Opera 11.51 ute

Retter flere feil og mindre sikkerhetshull.
Referanser

Apache HTTP server tetter DOS-svakhet

Apache Software Foundation har sluppet versjon 2.2.20 av Apache HTTP Server. Denne versjonen tetter den omlag fem år gamle svakheten som kan utnyttes til å forårsake tjenestenekt mot serveren fra eksternt hold. Oppgradering anbefales.
Anbefaling
Oppgrader fra http://httpd.apache.org/download.cgi
Referanser
https://www.apache.org/dist/httpd/Announcement2.2.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>