Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 5 September 2011

2011.09.05 - Nyhetsbrev

DigiNotar-saken har blitt mer alvorlig, flere kompromiterte sertifikater er på avveie. Et DNS-hack er blitt rettet mot en rekke populære websider, foreløpig er det ukjent hvordan dette er utført. Flere sårbarheter er avdekket i løsninger fra Cisco, Microsoft og Symantec.

DigiNotar, saken vokser i omfang.

Vi skrev i forrige uke om hvordan DigiNotar hadde blitt kompromitert og misbrukt til å utstede falske sertifikater. Nå viser det seg at saken er enda mer alvorlig. Antallet sertifikater som er misbrukt har blitt doblet til 531 og angriperne har signert 186 sertifikater som kan være såkalte "intermediate"-sertifikater. Dette er 3.part-sertifikater hvor de kan utgi seg for å være velkjente utstedere som Thawte, Verisign,Comodo og Equifax.

Domener som har fått utstedt falske sertifikater tilhører blant annet: Facebook, Google, Microsoft, Yahoo, Tor, Skype, Mossad, CIA, MI6, LogMeIn, Twitter, Mozilla, AOL og WordPress.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/09/05/ssl-certificate-debacle-includes-cia-mi6-mossad-and-tor

DNS-hack

Flere populære websider som blant annet The Register, The Daily Telegraph og UPS har blitt utsatt for et DNS-hack som har medført at brukerne har blitt videresendt til en annen side. Utenforstående har klart å endre DNS-pekerne uten at det er avklart hvordan dette har kunnet skje.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/09/04/dns-hack-hits-popular-websites-telegraph-register-ups-etc

sårbarheter i flere Cisco-produkter

Det har blitt oppdaget en svakhet i den versjonen av Apache HTTPd server som benyttes i mange produkter fra Cisco. Denne svakheten kan benyttes for å utføre tjenestenektangrep. Det har ikke blitt publisert oppdateringer for sårbare produkter. Cisco har i stedet publisert detaljert informasjon om hvordan man kan beskytte seg uten å oppgradere programvaren.
Anbefaling
Følg anbefalinger fra produsent.
Referanser
http://www.cisco.com/warp/public/707/cisco-sa-20110830-apache.shtml

0-day sårbarhet i Windows Script Host DLL versjon 5.6

Cybsec.com melder om en 0-day svakhet i Windows Script Host DLL versjon 5.6. Nyere versjoner kan også være sårbare iflg. samme kilde (ikke bekreftet). Svakheten kan utnyttes ved å plassere en spesielt utformet DLL i en mappe eller SMB share. wscript.exe vil da laste den skadelige DLLen i stedet for den ekte. Microsoft har bekreftet problemet, men har foreløpig ikke publisert en oppdatering.
Anbefaling
Oppgrader til siste versjon.
Referanser
http://cybsec.com/EN/research/default.php

Symantec Enterprise Vault Outside In Module Vulnerabilities

Flere svakheter har blitt rapportert i Symantec Enterprise Vault. Svakhetene kan utnyttes av inntrengere som kan føre til DoS angrep eller kompromittering av systemet.
Anbefaling
Installer hotfiks
Referanser
http://www.symantec.com/business/security_response/securityupdates/detail.jsp?fid=security_advisory&pvid=security_advisory&suid=20110901_00

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>