Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 7 September 2011

2011.09.07 - Nyhetsbrev

Offentlig rapoprt om DigiNotar saken er publisert av Fox-IT. Microsoft har fjernet all tillit til DigiNotar. Les om pay-per-install og økonomien rundt skadevare.

Offentlig rapport om DigiNotar saken publisert av Fox-IT

Fox-IT har på oppdrag av Nederlandske myndigheter utført en revisjon av DigiNotar og publisert funnene i en offentlig rapport. Rapporten avslører at det har stått svært dårlig til med sikkerheten hos DigiNotar.
Referanser
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2011/09/05/diginotar-public-report-version-1.html

Microsoft har har fjernet all tillit til samtlige DigiNotar sertifikater

Micorsoft har publisert en oppdatering hvor de fjerner all tillit til samtlige DigiNotar sertifikater. Oppdateringen er tilgjengelig for alle plattformer.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2011/09/06/microsoft-updates-security-advisory-2607712.aspx

Rapport om "pay-per-install" og hvordan økonomien rundt skadevare er organisert er publisert

En gruppe forskere har publisert en svært detaljert rapport om hvordan distribusjon av skadevare og økonomien rundt det hele er er organisert. Det er tre aktører involvert; En aktør har skadevare (banktrojaner) som skal distribueres. Denne aktøren melder inn behovet til en megler som videreformidler jobben til gruppen som plasserer selve trojaneren på ofrenes maskiner. Selve jobben med å plassere skadevare på ofrenes maskiner koster fra 13US$ til 150US$ per 1000 maskiner.
Anbefaling
Les rapporten
Referanser
http://usenix.org/events/sec11/tech/full_papers/Caballero.pdf

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>