Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 19 January 2018

2018.01.19 - Nyhetsbrev

Intel-patch for Spectre-svakheter fører til reboot-problemer. Google gir 112500 USD i belønning for svakheter i Android. Ny avansert overvåkingsprogramvare for Android og Windows oppdaget.

Ny avansert overvåkingsprogramvare for Android og Windows oppdaget

Electronic Frontier Foundation (EFF) og sikkerhetsselskapet Lookout melder at de har oppdaget Dark Caracal, et overvåkningsverktøy som blir brukt til å hente store mengder informasjon fra Android-enheter og Windows maskiner. Det er antakeligvis Libanon som står bak denne operasjonen.

Dark Caracal har blitt brukt til å hente informasjon fra flere tusen mål i over 21 land. Informasjonen består blant annet av private dokumenter, telefonsamtaleopptak, tekstmeldinger og bilder fra militære og statlige mål, samt fra aktivister og journalister. Malwaren har blitt installert via tredjeparts appstores på Android.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/AMP/2018/01/18/d[...]

Google gir 112500 USD i belønning for Android-svakheter

Google har gitt 112500 USD (ca 882 000 NOK) til Guang Gong som fant flere svakheter iGoogle sin Pixel-mobil med siste versjon av Android. Svakhetene gjorde det mulig for angriper å kjøre vilkårlig kode, dersom brukeren besøkte en spesielt utformet nettside fra Chrome-nettleseren. Svakheten ble patchet i desember-oppdateringen fra Google.

Summen som Google har gitt ut for en av disse svakhetene er den største pengesummen som har blitt gitt ut siden Google startet sitt Android Sikkerhetssbelønningsprogram i 2015.
Referanser
https://threatpost.com/google-awards-record-1[...]

Intel-patch for Spectre-svakheter fører til reboot-problemer

Intel meldte om i forrige uke at noen kunder hadde opplevd at maskinen deres restartet seg oftere enn vanlig etter å ha installert fastvare-oppdateringene på Intel sine eldre prosessorer, Broadwell og Haswell. Det viser seg nå at problemet er større enn tidligere antatt og gjelder også Ivy Bridge, Sandy Bridge, Sky Lake og Kaby Lake-prosessorene i tilegg til Broadwell og Haswell. Intel har ikke funnet hva som fører til at maskinen restarter seg selv, men undersøker saken videre.
Referanser
http://uk.pcmag.com/news/92927/intel-spectre-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.