Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 31 January 2018

2018.01.31 - Nyhetsbrev

TSOC og TCERT ser etter flere medarbeidere. PST har gitt ut trusselvuderingen for 2018. Mozilla fikser en svakhet i Firefox. Google fjernet 700 000 apper fra Google play.

TSOC og TCERT ser etter flere medarbeidere

Både TSOC og TCERT skal ansette flere medarbeidere i år. Les dette blogginnlegget på Linkedin for mer informasjon om oss, samt en gjennomgang av noen av de aktuelle stillingene.
Referanser
https://www.linkedin.com/pulse/got-ninjas-nee[...]

PST har gitt ut trusselvuderingen for 2018

PST har lagt fram sin trusselvurdering for 2018. De mener at terrortrusselen har blitt mindre. Samtidig skriver de også at fremmed etterretning prøver å få informasjon om norske interesser ved å rekruttere kilder og gjennom hacking eller nettverksoperasjoner.
Referanser
https://www.pst.no/trusselvurdering-2018/
https://www.nrk.no/norge/pst_-ekstrem-islam-u[...]
https://www.aftenposten.no/norge/i/p6pJ2E/PST[...]

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdateringer til Firefox

Mozilla har gitt ut sikkerhetsoppdateringer til Firefox som fikser en kritisk svakhet i nettleseren.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Google fjernet 700 000 apps som bryter regler fra Google Play

Google har fjernet 700 000 apps i Google Play for brudd på Google play sine retningslinjer. Dette er 70% mer enn i 2016. Videre forteller Google at 99% av apps som inneholder regelbrudd fjernes før de i det hele tatt kommer i kontakt med sluttbrukerne. Dette oppnås ved å ta i bruk maskinlæring som finner regel-brytende apps.
Referanser
https://android-developers.googleblog.com/201[...]
https://yro.slashdot.org/story/18/01/30/21472[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.