Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 25 January 2018

2018.01.25 - Nyhetsbrev

Flere detaljer vedrørende phishing-kampanjen på Twitter som berørte norsk politiker. Alphabet lanserer nytt sikkerhetsselskap. Kostnadene for bedrifter berørt av DDoS økt med 60% i 2017.

Nye detaljer om kampanjen som blant annet rammet Børge Brende

McAfee Advanced Threat Research har publisert nye funn som omhandler kampanjen der Børge Brende var blant de rammede. Funnene viser at dette var målrettede angrep mot flere verifiserte Twitter-kontoer. Etter kompromittering sendte kontoene ut direktemeldinger til hele kontaktlisten med link til en phishing side-laget for å stjele twitter kredentialer. Med 2FA-autentisering kunne kompromitteringene antakeligvis vært unngått.
Referanser
https://securingtomorrow.mcafee.com/mcafee-la[...]

Alphabet lanserer nytt sikkerhetsselskap kalt Chronicle

Morselskapet til Google, Alphabet, lanserer sikkerhetsselskapet Chronicle som er et resultat av Alphabets X-labs inkubator. Selskapet skriver på sine egne sider at de gjennom konsernets kompetanse på maskinlæring og enorme infrastruktur, skal hjelpe selskaper av alle størrelser i kampen mot ondsinnet aktivitet på Internett. Tjenesten VirusTotal skal overflyttes til selskapet.
Referanser
https://www.engadget.com/2018/01/24/alphabet-[...]
https://arstechnica.com/gadgets/2018/01/alpha[...]
http://blog.virustotal.com/2018/01/virustotal[...]

Kostnader knyttet til DDoS angrep økte med 60% i 2017

Kostnadene knyttet til DDoS-angrep for berørte selskaper har gått opp med over 60% i 2017. Dette knyttes hovedsaklig til at stadig flere angrep er av stor kompleksitet. Dette melder NETSCOUTS nettverks-divisjon Arbor Networks i sin årlige rapport.
Referanser
https://www.darkreading.com/attacks-breaches/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.