Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 4 July 2018

2018.07.04 - Nyhetsbrev

Feil med Samsung Messages sender bilder uten brukers samtykke. Sikkerhetsoppdatering til Thunderbird.

Sikkerhetsoppdatering til Thunderbird

Mozilla gir ut sikkerhetsoppdatering for Thunderbird. Oppdateringen fikser en rekke svakheter hvorav 3 er klassifisert som kritiske.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Bug i Samsung Messages kan sende bilder uten din viten

Flere brukere har rapportert inn til Samsung at deres enheter har sendt bilder fra galleriet på telefonen til tilfeldige personer i kontaktlisten uten at brukeren har gitt tillatelse til det. Det er ingen spor på telefonen om at disse meldingene har blitt sendt og brukere oppdager det først når mottakeren av bildene opplyser om at personen har mottatt meldingene. Foreløpig har feilen kun vært meldt inn av personer med Samsung Galaxy S9 og S9+.

Samsung har bekreftet at de har mottatt rapportene og at de har satt et team til å se på saken. Som en midlertidig løsning kan man fjerne tillatelsen til Samsung Messages å lese filer på telefonen: (Settings -> Apps -> Samsung Messages -> Permissions -> Storage)
Referanser
https://securityaffairs.co/wordpress/74117/mo[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.