Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 9 July 2018

2018.07.09 - Nyhetsbrev

Aller Media utsatt for datainnbrudd. Apple gir ut sikkerhetsoppdatering for Boot Camp. Google retter 44 Android svakheter. Treningsapplikasjon lekket posisjoner til militært personell.

Aller Media utsatt for datainnbrudd

Aller Media, som blant annet eier Dagbladet, er ett av flere selskaper som skal være rammet av datainnbruddet hos Schibsted som ble meldt i forrige uke. Ifølge Typeform, som er en underleverandører av Aller Media, var de klar over angrepet 27. juni og avdekket årsaken en halvtime senere. Navn, kjønn, fødselsår, adresse, telefonnummer og e-postadresse er informasjonen som har blitt lekket. Det er omtrent 19 000 brukere som skal være påvirket av innbruddet.
Referanser
https://www.dagbladet.no/nyheter/aller-kunder[...]

Apple gir ut sikkerhetsoppdatering for Boot Camp 6.4.0

To WiFi sårbarheter i Apple sin Boot Camp kan gi en angriper tilgang til sensitiv informasjon. Apple har nå gitt ut en oppdatering som fikser svakhetene.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT208847

Google retter 44 Android svakheter

Google retter 44 svakheter for Android, hvor 11 av disse er rangert som kritiske. Google informerer om at svakhetene var knyttet til flere ulike deler av Android, deriblant problemer relatert til systemkomponenter og feil i medierammeverk. Fem av sårbarhetene kunne føre til fjerneksekvering av kode, der fire av dem beskrives som kritiske.
Referanser
https://threatpost.com/google-patches-critica[...]

Treningsapplikasjon lekket posisjoner til militært personell

Applikasjonen Polar Flow har over flere år utilsiktet delt posisjoner til personell som arbeider ved militærbaser og etteretningstjenester verden over, selv om personverninnstillingene var satt til privat. Dette ble gjort ved å kun endre webadresse i nettleseren.

Dette er ikke første gangen dette året en treningsapplikasjon utilsiktet har delt informasjon om personer som opererer på sensitive installasjoner. Strava måtte tidligere i år endre personverninnstillingene sine etter at det kom frem at treningsarmbånd brukt av militært personell lekket klassifiserte ruter mellom militærbaser.
Referanser
https://www.bellingcat.com/resources/articles[...]
https://www.zdnet.com/article/fitness-app-pol[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.