Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 25 July 2018

2018.07.25 - Nyhetsbrev

Svakhet i Blåtann implementeringer. Google slipper sikkerhetsoppdatering til Chrome. Apache slipper sikkerhetsoppdatering til Apache Tomcat.

Svakhet i Blåtann implementeringer

Blåtann firmware eller operativsystem software drivere validerer nødvendigvis ikke elliptiske kurveparametere brukt for å generere offentlige nøkler i nøkkelutveksling ved bruk av Diffie-Hellman. Dette kan gjøre en ekstern angriper i stand til å få tak i krypteringnøkkelen brukt av tjenesten. I enkelte tilfeller blir ikke disse parameterne verifisert av den kryptografiske algoritmeimplementeringen og en ekstern angriper kan innenfor et trådløs område injisere en ugyldig offentlig nøkkel for å determinere sesjonsnøkkelen med stor sannsynlighet. Både software og firmware oppdateringer er forventet i løpet av de neste ukene, berørte brukere bør sjekke med leverandøren av enheten for tilgjengelige oppdateringer.
Referanser
https://www.kb.cert.org/vuls/id/304725

Google slipper sikkerhetsoppdatering til Chrome

Google har sluppet Chrome versjon 68.0.3440.75 til Windows, Mac og Linux. Denne versjonen adresserer svakheter som kunne la en angriper få kontroll over et berørt system.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Apache slipper sikkerhetsoppdatering til Apache Tomcat

Apache Software Foundation har gitt ut en sikkerhetsoppdatering for å fikse en sårbarhet i følgende Apache Tomcat versjoner: 9.0.0.M9 til 9.0.9, 8.5.0 til 8.5.31, 8.0.0.RC1 til 8.0.51 og 7.0.28 til 7.0.86. En ekstern angriper kan utnytte disse svakhetene for å få tilgang til sensitiv informasjon.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>