Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 10 December 2019

2019.12.10 - Nyhetsbrev

Reddit utestenger 61 kontoer etter politisk påvirkning i UK. Avast selger surfe-historikken til brukerne. Ransomware rebooter PCen til safe-mode for å unngå antivirus. Pensacola i Florida rammet av cyberangrep. To personer fra Bayrob Group arrestert. ZDNet gir ut oversikt over data-angrep i 2019.

Reddit utestenger 61 kontoer etter informasjonslekkasje i UK

Reddit opplyser at de mistenker at Russland står bak en lekkasje av dokumenter i forbindelse med Brexit-forhandlingene. De har bannlyst 61 kontoer de mistenker står bak aksjonen. Lekkasjen skal være gjort som et ledd i politisk påvirkning i UK.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/politics/reddi[...]
https://www.theguardian.com/uk-news/2019/dec/[...]

Avast selger surfe-historikken til brukerne

Avast logger og samler inn surfe-historikken til brukerne av programvaren. Den blir så solgt til analysefirmaer, etter at personlig informasjon er fjernet. Dette har pågått siden 2013.
Referanser
https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2[...]

Ransomware rebooter PCen til safe-mode for å unngå antivirus

Ransomware-varianten Snatch har en ny teknikk for å unngå deteksjon. Den rebooter først PCen til safe-mode, der anti-virus normalt ikke kjører. Deretter starter den prosessen med å kryptere filene på systemet.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/snatch-ransomwa[...]

Pensacola i Florida rammet av cyberangrep

Byen Pensacola i delstaten Florida ble i helgen rammet av et cyberangrep. Flere delstater har nylig blitt offer for diverse ransomware-angrep, men borgermesteren i Pensacola ønsker ikke å uttale seg om de har mottatt noe løsepengekrav. Det er fremdeles uklart hvor mange maskiner og systemer som er påvirket og IT-avdelingen i byen har derfor sett seg nødt til å koble ut en rekke systemer inntil videre. Det gjør at elektronisk kommunikasjon som epost ikke er tilgjengelig, men 911 og andre nødetater skal være upåvirket av angrepet.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

To personer fra Bayrob Group arrestert

To personer fra Romania har blitt dømt til 18 og 20 år i fengsel for å ha opprettet og distribuert skadevare som blant annet samlet inn kredittkort-informasjon. Til sammen infiserte de over 400 000 klienter og svindlet til seg flere millioner dollar før de ble oppdaget. De to skal ha vært en del av hacker-gruppen "Bayrob Group" som holder til i Bucuresti, Romania.
Referanser
https://threatpost.com/romanian-duo-jailtime-[...]

ZDNet gir ut oversikt over data-angrep i 2019

ZDNet har publisert en oversikt over store data-angrep og lekkasjer som har funnet sted i løpet av 2019.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/these-are-the-w[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>