Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 12 December 2019

2019.12.12 - Nyhetsbrev

Angrepet mot Pensacola i Florida bekreftet å være ransomware. Urettsmessig salg av Afrikanske IP-addresser avdekket. Microsoft-rapport beskriver finurlige phishing-angrep i 2019. Apples Intelligent Tracking Protection kunne trackes.

Angrepet mot Pensacola i Florida bekreftet å være ransomware

Onsdag morgen rapporterte CNN at flere av systemene i Pensacola i Florida var tatt ned i forbindelse med et cyberangrep, men at det var lite informasjon tilgjengelig rundt angrepet. Nå bekrefter myndighetene i Pensacola at dette var et ransomware-angrep av Maze-varianten. Dette løsepengeviruset ble nylig brukt i et angrep mot sikkerhetsfirmaet Allied Universal. Myndighetene har ikke uttalt seg om hvor mye angriperne krever for å dekryptere innholdet.
Referanser
https://eu.pnj.com/story/news/2019/12/10/pens[...]

Urettsmessig salg av Afrikanske-IP addresser avdekket

The African Network Information Centre (AFRINIC) er en av flere organisasjoner som er ansvarlig for tildelingen av IP-addresser i Afrika og regionen rundt Det indiske hav. Ernest Byaruhanga var den andre personen som ble ansatt av AFRINIC i 2004 og har nylig sagt fra seg sin stilling etter at det ble lagt frem påstander om at han skal ha solgt IP-addresser urettsmessig. I følge innledende estimater skal vedkommende ha solgt addresser for ca. 50 millioner amerikanske dollar.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/12/the-great[...]

Microsoft-rapport beskriver finurlige phishing-angrep i 2019

Microsoft slapp nylig en rapport med beskrivelser av de mest interessante phishing-angrepene de har sett i år. I rapporten beskriver de trender og nye angrepsvektorer brukt i phishing-angrep. I rapporten er det blant annet beskrevet intrikat utnyttelse av HTTP 404-feilmeldinger, kompleks malware som distribueres gjennom mange lag og misbruk av Google-søk.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/microsoft-detai[...]

Apples Intelligent Tracking Protection kunne trackes

Apple patchet nylig et hull i sin Intelligent Tracking Protection (ITP) programvare. Denne programvaren har som hensikt å beskytte Safari-brukere og gjøre det vanskelig å sanke data for direkte annonsering basert på cookies og logger. I stedet viste det seg at ITP var sårbar så man via den kan gjøre nøyaktig det programvaren skulle beskytte brukerne mot.
Referanser
https://www.theregister.co.uk/2019/12/12/appl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>