Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 17 December 2019

2019.12.17 - Nyhetsbrev

Aktører bak ransomware angrep truer med å lekke data. VISA advarer mot Point-of-Sale svakhet ved betaling med magnetstripe.

Aktører bak ransomware angrep truer med å lekke data

Maze er en form for ransomware som nylig har vært brukt i flere cyberangrep. Nå har en av aktørene bak angrepene opprettet en nettside hvor de oppgir navnet på flere bedrifter som angivelig har blitt rammet, men som har nektet å betale løsepengesummen. Angriperne opplyser om at dersom bedriftene ikke samarbeider, kommer de til å lekke informasjonen som de hentet ut før de krypterte innholdet. KrebsOnSecurity har verifisert at minst ett av selskapene som står oppført på nettsiden, nylig har vært offer for et Maze ransomware-angrep. Sikkerhetseksperter sier at aktører i lang tid har kommet med denne typen trusler, men at de aldri faktisk har publisert informasjonen. Dersom informasjonen skulle publiseres, blir selskaper fremover nødt til å behandle ransomware-angrep på lik linje som andre former for data-lekkasje.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2019/12/ransomwar[...]

VISA advarer mot Point-of-Sale svakhet ved betaling med magnetstripe

VISA har gitt ut et varsel om at angripere aktivt utnytter svakheter i Point-of-Sale systemer på bensinstasjoner. Dersom magnet-stripen på kortet benyttes sendes dataene ukryptert og kan dermed fanges opp av alle som har skaffet seg tilgang til nettverket. Hittil har angriperne benyttet e-poster med skadelige vedlegg for å skaffe seg tilgang til nettverkene. Nyere kort har sikkerhetsmekanismer som beskytter mot denne typen angrep ved hjelp av sikkerhets-chip. VISA har annonsert at drivstoff-forhandlere må skifte til chip-lesere innen oktober 2020.
Referanser
https://www.engadget.com/2019/12/16/visa-gas-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>