Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 24 December 2019

2019.12.24 - Nyhetsbrev

Feil i Citrix applikasjoner kan gi uautorisert tilgang til det interne nettverket, Bedrifter logger bevegelsene til det amerikanske folket, Facebook og twitter deaktiverer falske kontoer som bruker AI for å lage profilbilder.

Feil i Citrix applikasjoner kan gi uautorisert tilgang til det interne nettverket

En sårbarhet har blitt oppdaget i Citrix Application Delivery Controller (ADC) og Gateway produkter som kan gi en angriper uautorisert tilgang til bedriftens nettverk i tillegg til å kjøre kode i nettverket. Bedriften Positive Technologies oppdaget feilen og sier at svakheten går flere år tilbake og det estimeres at minst 80 000 bedrifter i 158 forskjellige land er påvirket.
Referanser
https://www.cyberscoop.com/citrix-adc-vulnera[...]

Bedrifter logger bevegelsene til det amerikanske folket.

Små bedrifer logger bevegelsene til innbyggere ved hjelp av mobiltelefoner og lagrer informasjonen i datafiler. Times Privacy Project fikk innsyn i en sånn fil og det viste seg at den inneholdt informasjon om 12 millioner amerikanere om hvor de befant seg. På denne måten kan de kartlegge en persons bevegelser og få innsyn i personens private liv.
Referanser
https://www.nytimes.com/interactive/2019/12/1[...]

Facebook og twitter deaktiverer falske kontoer som bruker AI for å lage profilbilder.

Facebook og Twitter deaktiverte hundrevis av falske profiler som la ut positive meldinger om Trump og skjulte sporene sine med AI genererte bilder. Profilene som tech gigantene tok ned tilhørte BL som er en media bedrift i USA som er for at Trump blir gjenvalgt til President.
Referanser
https://www.washingtonpost.com/technology/201[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>