Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 5 October 2020

2020.10.05 - Nyhetsbrev

Russiske Fancy Bear har muligens kompromittert et amerikansk føderalt byrå. Det amerikanske finansdepartementet truer firmaer med sanksjoner dersom de betaler løsepenger. Løspengevirus-gjenger legger til DDoS-angrep i verktøykassa.

Russiske Fancy Bear har muligens kompromittert et amerikansk føderalt byrå

Nye spor indikerer at Fancy Bear (APT28, GRU) kan stå bak et datainnbrudd som ble offentliggjort av amerikanske myndigheter i forrige uke. Sporene henger sammen med at FBI sendte ut et varsel angående angrep fra denne gruppen i mai, hvor de gikk ut og sa at APT28 rettet seg mot amerikanske nettverk inkludert føderale byråer og utdanningsinstitusjoner.
Referanser
https://www.wired.com/story/russias-fancy-bea[...]

Det amerikanske finansdepartementet truer firmaer med sanksjoner dersom de betaler løsepenger

Det amerikanske finansdepartementet har lagt ut et dokument som advarer mot at betaling av løsepenger etter angrep av løsepengevirus, kan føre til at en bryter amerikanske sanksjoner mot land eller firmaer. Ofte vet ikke firmaene som betaler hvor pengene ender opp. Dersom en kommer i skade for å bryte sanksjonene, kan dette føre til reaksjoner fra USA.
Referanser
https://home.treasury.gov/policy-issues/finan[...]

Løspengevirus-gjenger legger til DDoS-angrep i verktøykassa

Løspengeviruset SunCrypt har begynt med DDoS-angrep for å få målet til å ta kontakt på betalingssiden deres, etter først å ha kryptert servere og klienter i bedriftens nettverk. De angriper bedriftens nettsted med store mengder trafikk og skriver til målet at angrepet vil fortsette om de ikke betaler for dekryptering av filer. Dette virkemiddelet kommer i tillegg til trusler om å offentliggjøre stjålne data fra nettverket, som dukket opp tidligere i år.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>