Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 28 October 2020

2020.10.28 - Nyhetsbrev

Energiselskap Enel rammet av ransomware igjen. Informasjon om sikring av bygg stjålet fra Gunnebo i Sverige. Google fjerner 21 applikasjoner fra Google Play store.

Energiselskap Enel rammet av ransomware igjen

Enel har blitt rammet av ransomware for andre gang i år. I juni ble selskapet rammet av ramsomware-varianten Snake, men malwaren ble oppdaget og stanset før den fikk gjort skade. Denne gangen er det Netwalker som har rammet Enel. Banden bak malwaren krever $14 millioner for å låse opp krypterte maskiner og ikke lekke store mengder data angriperne påstår å ha lastet ned fra Enel.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

Informasjon om sikring av bygg stjålet fra Gunnebo i Sverige

Det svenske firmaet Gunnebo ble utsatt for datainnbrudd i august. Totalt ble 19 gigabyte med informasjon stjålet. Blant innholdet var plantegninger av bygg, dokumentasjon av alarmsystemer og plasseringer av kamera og annet overvåkingutstyr. Flere banker og riksdagen er blant kundene som har fått sine data lekket.
Referanser
https://www.securityweek.com/swedish-authorit[...]

Google fjerner 21 applikasjoner fra Google Play store

Google har fjernet 21 apper fra Google Play store. Appene inneholdt adware relatert til HiddenAds og var forkledd som spill. De slettede appene er lastet ned over 8 millioner ganger.
Referanser
https://threatpost.com/google-boots-apps-from[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>