Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 14 October 2020

2020.10.14 - Nyhetsbrev

Regjeringen mener at Russland stod bak datainnbruddet i Stortinget

Stortinget varslet om et datainnbrudd i deres e-postsystemer den 24.august 2020. "Basert på det informasjonsgrunnlaget regjeringen besitter, er det vår vurdering at Russland står bak denne aktiviteten", sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Alle virksomheter anbefales å følge Nasjonal sikkerhetsmyndighets (NSM) anbefalinger om passord og NSMs grunnprinsipper for IKT-sikkerhet.
Referanser
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/pm_inbr[...]

Microsoft patcher 87 svakheter i denne månedens oppdatering

Microsoft har sluppet sine månedlige oppdateringer, totalt er 87 svakheter fikset, der 12 er kritiske.

Den mest alvorlige svakheten er trolig en feil i håndteringen av IPv6-pakker som gjør at en maskin kan kompromitteres eller krasjes ved å sende en spesielt utformet nettverkspakke (CVE-2020-16898). Svakheten er også svært enkelt å utnytte med en CVSS-score på 9.8.

En annen alvorlig svakhet er CVE-2020-16952 som rammer Sharepoint-servere. Denne gjør det mulig for en autentisert bruker å kjøre vilkårlig kode som administrator-brukeren. For denne svakheten er det allerede sluppet eksempelkode (PoC).

Det er også en kritisk svakhet i Outlook som gjør det mulig å kjøre kode på en sårbar maskin bare ved at mottakeren ser på eposten (CVE-2020-16947).
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]
https://krebsonsecurity.com/2020/10/microsoft[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>