Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 20 October 2020

2020.10.20 - Nyhetsbrev

Skadelig programvare endrer nettsider for å kapre bankkontoen din. Hackere kaprer Telegram og e-postkontoer i SS7-mobilangrep. DOJ kunngjør anklager mot seks russiske militæroffiserer involvert i kjente digitale angrep. Microsoft Exchange og Outlook webmail utnyttes av APT-grupper.

Skadelig programvare endrer nettsider for å kapre bankkontoen din

Vizom forkler seg som populære programvarer for videokonferanser, som mange av oss bruker under pandemien. Den nye malware-varianten blir brukt i en aktiv kampanje over hele Brasil designet for å kompromittere nettbank-kontoer. Den skadelige programvaren gjemmer seg på systemet, og legger falske "overlays" over nettsidene for å lure offeret når vedkommende besøker nettbanken sin.
Referanser
https://www.zdnet.com/article/this-new-malwar[...]

Hackere kaprer Telegram og e-postkontoer i SS7-mobilangrep

Signaling System 7 er et system for å binde sammen mobilnett over hele verden. Hackere med tilgang til systemet har manipulert si

Hackere med tilgang til Signaling System 7 (SS7), har brukt det til å få tilgang til SMS-meldinger. De gjør dette ved å sende falske meldinger om at mobilene befinner seg i et annet nettverk. I september ble SMS-meldinger til minst 20 israelere videresendt til angriperne. Ofrene hadde alle tilgang til større mengder med kryptovaluta. SMS-meldingene ble brukt til å nullstile passordet til ofrene på diverse tjenester.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

DOJ kunngjør anklager mot seks russiske militæroffiserer involvert i kjente digitale angrep

Det amerikanske justisdepartementet kunngjorde mandag en tiltale mot seks russiske GRU-offiserer som er siktet for å ha deltatt i en rekke operasjoner for å angripe andre lands infrastruktur, valg og andre handlinger designet for å fremme Russlands interesser.

I tiltalen er følgende angrep nevnt:
- Ukrainsk Regjering og Kritisk infrastruktur i 2015 og 2016.
- Franske valg i 2017.
- Notpetya angrepet som gikk mot hele verden i 2017.
- Vinter OL i PyeongChang i 2017 og 2018.
- Etterforskningen av Novichok-angrepene i 2018.
- Regjeringen og firamer i Georgia i 2018 og 2019.
Referanser
https://abcnews.go.com/Politics/doj-announces[...]
https://www.justice.gov/opa/pr/six-russian-gr[...]

Microsoft Exchange og Outlook webmail utnyttes av APT-grupper

I følge Accenture’s 2020 Cyber Threatscape report viser avanserte trusselaktører stadig økende interesse for Microsoft Exchange og OWA. Angrepene har blitt mer avanserte og vanskeligere å oppdage.
Referanser
https://threatpost.com/microsoft-exchange-out[...]
https://www.accenture.com/us-en/insights/secu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>