Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 24 August 2023

2023.08.24 - Nyhetsbrev

Skaperne av Tornado Cash er siktet for å ha hjulpet med hvitvasking av penger for hackere. Google Workspace ruller ut innstilling som krever godkjenning av to administratorer for å gjøre kritiske endringer av systemet.

Skaperne av Tornado Cash er siktet for å ha hjulpet med hvitvasking av penger for hackere

Utviklerne av Tornado Cash, en desentralisert kryptomiksingstjeneste, har blitt arrestert for påstått hvitvasking av penger og brudd på sanksjoner. Tjenesten fungerer ved at en sender krypto-valuta inn i tjenesten og siden kan ta ut verdiene til nye adresser. På denne måten blir opprinnelsen til verdiene skjult, når mange nok bruker tjenesten samtidig.

Utviklerne er siktet for å ha flyttet omtrent 1 milliard dollar for hackere og svindlere gjennom Tornado Cash-tjenesten, deriblant beryktede nordkoreanske Lazarus Group. Tornado Cash er en tjeneste som lar brukere anonymisere sine kryptotransaksjoner, men har også blitt benyttet for hvitvasking av penger.
Referanser
https://www.coindesk.com/policy/2023/08/23/to[...]

Google Workspace ruller ut innstilling som krever godkjenning av to administratorer for å gjøre kritiske endringer av systemet

Google lanserer en ny teknikk for å forsvare seg mot spear-phishing og forsøk på målrettet konto-overtakelser i Google Workspace, tidligere kalt G Suite. Funksjonen kalles "multi-party approval" og går ut på å aktivere krav om at minst to administratorer skal til for å godkjenne kritiske endringer i systemet for at endring skal tre i kraft.

Sikkerhetsfunksjonen blir aktivert senere i år i en gradvis utrulling.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/google/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>