Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 1 August 2023

2023.08.01 - Nyhetsbrev

Amerikanske myndigheter har oppdaget kinesisk skadevare på egen militær infrastruktur. Hackere bruker falsk Chat-App til å stjele data fra Signal og WhatsApp.

Amerikanske myndigheter har oppdaget kinesisk skadevare på egen militær infrastruktur

Den kinesiske skadevaren var godt skjult og funnene har ført til bekymringer for at Kina kan forstyrre eller forsinke amerikanske militæroperasjoner. Det jobbes nå med å finne og eliminere denne skjulte koden, som er beskrevet som en "tikkende bombe" på grunn av dens potensial for omfattende skade. Faren strekker seg utover militæret, da den samme infrastrukturen også forsyner sivilsamfunnet.
Referanser
https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/20[...]

Hackere bruker falsk Chat-App til å stjele data fra Signal og WhatsApp

Hackere bruker en falsk Android-app kalt "SafeChat" til å infisere enheter med spionprogramvare. Deretter stjeler den samtalelogger og GPS-lokasjoner. Den indiske hackergruppen "Bahamut" antas å stå bak angrepet, som hovedsakelig retter seg mot brukere i Sør-Asia. Angrepet involverer en forfalsket registreringsprosess som lurer ofrene til å installere appen.
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]
https://www.cyfirma.com/outofband/apt-bahamut[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>